4 FRÅGOR

till Adam Ekberg, masterstudent i kulturvård som i januari åkte som utbytesstudent till University College i London.

VARFÖR VALDE DU LONDON OCH UCL?
– Det var min studievägledare som berättade att Göteborgs universitet precis gjort klart med UCL och att det fanns möjlighet för mig att åka dit. London lät stort men lockande. Valet föll på UCL då både universitetets och institutionen hade ett väldigt positivt rykte.

VAD TAR DU MED DIG FRÅN LONDON?
– Väldigt mycket! Jag känner att jag lärt mig nya saker, på annorlunda sätt, under min vistelse på UCL. Utbytesstudierna var även utvecklande för mig som person. Jag har lärt känna London som stad och träffat nya vänner.

1-2015-adamekberg

Masterstudenten Adam Ekberg valde att studera ett par månader i London under våren 2015

HUR KOMMER DET SIG ATT DU VALDE ATT AVSLUTA DIN UTBYTESTERMIN?
– Valet av kurser på UCL fungerade inte riktigt och deras terminsindelning skiljer sig gentemot Göteborg universitets. Jag fick reda på ganska tidigt att jag inte skulle kunna studera på UCL hela vårterminen utan var tvungen att finna någon annan lösning.

VAD SKA DU GÖRA HÄRNÄST?
– Lösningen blev att jag började söka jobb som bebyggelseantikvarie i Sverige. Jag sökte en handfull jobb, men det är svårt att komma på anställningsintervju i Sverige om man är bosatt i London. Tillslut fick jag jobb som byggnadsantikvarisk konsult i Göteborg. Min första arbetsuppgift blir att projektleda och skriva kontrollprogrammet för byggnaderna och miljöerna som berörs av Västlänken.